23.05.2023.
Вук Јанковић из ОШ „Вук Караџић“ и ученици Гимназије на пријему код градоначелника

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличио је данас пријем за ученика деветог разреда Оснoвне школе “Вук Караџић” Вука Јанковића који је изабран Олимпијски тим за Међународну математичку олимпијаду, која ће бити одржана у јулу у Јапану.

У Олимпијском тиму Вук је једини основац, а осталих пет чланова су средњошколци – то је велики успјеха за нашег младог суграђанина, али и Требиње и Републику Српску, поручио је градоначелник Мирко Ћурић.

Вук је побједник 28. Математичке олимпијаде БиХ, која је окупила 40 ученика, од којих су само двојица били основци. Каже да је захвалан наставницима, породици, пријатељима и Градској управи на подршци.

„Када год, на било који начин, осјетим да се мој труд и рад признаје и похвали, то ме стимулише да радим још више. Овај град има специфичну улогу у свему томе, јер је мој највећи понос када одем на такмичење и поред свог имена видим да пише Требиње. Ове године сам се такмичио из математике, физике и информатике и освојио прва мјеста на републичком такмичењу из сва три предмета. Такође, успио сам да се пласирам на Међународно математичку олимпијаду која се ове године одржава у Јапану“, навео је Вук.“, навео је Вук.

Њему је градоначелник уручио сабрана дјела пјесника Јована Дучића и пожелио успјех на математичкој олимпијади у Јапану.

ПРИЈЕМ И ЗА НАГРАЂЕНЕ УЧЕНИКЕ ГИМНАЗИЈЕ „ЈОВАН ДУЧИЋ“

Међу награђеним ученицима је и Доротеја Радановић, која је републички првак у српском језику за друге разреде средњих школа.

„Ово је прва награда коју је неки од ученика требињске Гимназије, током периода дужег од 100 година, добио на републичком такмичењу из српског језика. Драго ми је када видим да Град Требиње истински цијени и подржава свачији труд и рад“, казала је Доротеја.

Саво Црногорчић, такође ученик требињске Гимназије и најбољи на Републичком такмичењу из физике, каже да му много значи подршка свих из окружења, која их мотивише да још више раде и буду још бољи.

Градоначелник Мирко Ћурић навео је да је Град поносан на успјешне ученике, који гдје год да се појаве представљају Требиње у најбољем свјетлу.

Ћурић је овим ученицима уручио по књигу као симболичан поклон за све њихове успјехе, труд и рад.

Осим Доротеје и Савa, на пријему су били Огњен Вујовић који је био други на републичком такмичењу из физике и Спасоје Кукурић који је био трећи.