Села Марић Међине, Десин село и Мионићи од данас су спојени на градски водовод, а цјевовод дужине шест и по километара омогућиће боље услове живота за око 30 домаћинстава.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је ријеч о водоводу који је повезан на постојећи систем од села Талежа, а да ће директну користи имати становници села који се углавном баве пољопривредом и сточарством.

„У разговору са мјештанима договорили смо се да заједно направимо водоводни систем. Они су нам помогли приликом извођења радова и резултат те сарадње је да је вода од данас потекла на славинама“, навео је Ћурић.

Он је истакао да су у реализацији пројекта, осим мјештана, учествовали „Водовод“ и „Електрохерцеговина“, а да је Град финансирао његову реализацију.

Мјештанин села Марић Међине Радослав Влатковић није крио одушевљење што је и његово домаћинство добило воду.

„Ми бисмо раније користили воду из Требишњице и онда смо успјели да доведемо техничку воду јер нам је ријека врло близу кућа. Сада имамо и воду за пиће. Хвала градоначелнику Ћурићу и његовим сарадницима што су препознали овај проблем и што су испунили оно што је договорено“, навео је Влатковић.

У Десин селу породица Ђока Шкера сада има доста боље услове за свакодневни живот.

„Ово је велика ствар за све мјештане, презадовољни смо што смо добили воду“, навео је Шкеро.

А градоначелник Ћурић обећао је и да ће остатак села на овом подручју у догледно вријеме добити воду из градског водовода, чиме се, како је рекао, додатно подстиче останак на селу и производња здраве органске хране.