Данас је у Требињу у току још једна велика акција чишћења града која је организована на иницијативу градоначелника Требиња Мирка Ћурића.

У акцији учествује око 250 лица, углавном из надлежних служби, али и волонтери из градских јавних установа и одјељења.

Према ријечима градоначелника Требиња Мирка Ћурића, ради се о традиционалној акцији којом се шаље важна порука, а то је да смо сви подједнако одговорни за чистоћу нашег града и животне средине.

„ Сваке године, у више наврата, прије и послије сезоне, организујемо ове акције, јер је Требиње једно од најчистијих градова у региону и желимо да тако остане“, рекао је Ћурић и додао да иако постоје запослени који су плаћени да се брину о чистоћи града, они нису дужни да 24 часа иду за несавјесним појединцима и да купе смеће. „Тим људима који немају основну свјест и културу нека служи на част, а ми смо се данас окупили да очистимо град“, закључио је градоначелник.

Директор ЈУ „Екологија и безбједност“ Стеван Бекан је истакао да се данас чисте аутобуска стајалишта, као и пут према Горици и Бањевцима и локалитет код Тржног центра Бинго. Бекан је рекао и да учеснике акције данас очекује један велики и важан посао.