У градској управи Требиње данас је уприличен пријем за Милана Спаића, оца наше најуспјешније атлетичарке Вање Спаић .
Вања, која тренутно студира на Универзитету “Фресно стејт” у Калифорнији, недавно је оборила 34 године стар универзитетски рекорд, али и државни рекорд БиХ, бацивши копље 52.93 метара.

Ова млада атлетичарка, БиХ репрезентативка и чланица Атлетског клуба “Леотар” до сада је држала и државни рекорд БиХ, а испунила је и норму за Европско првенство до 23 године.

Према ријечима градоначелника Луке Петровића, који је и иницирао овај пријем, сваки успјех треба бити награђен, те је Градска управа Вању Спаић наградила са 1000 КМ.

“Вања Спаић на најљепши начин представља Требиње у свијету, а овај поклон је само подстрек за њен даљи рад и напредак. Град Требиње у сваком смислу промовише и подржава спорт, што смо формирањем Спортског друштва Леотар и покретањем бесплатне школе спорта, али и значајним новчаним средствима донираним спортским удружењима из нашег града и показали. Ми у Градској управи смо опредијељени да дамо пуну подршку свим појединцима и тимовима који биљеже добре резултати и тако промовишу наш град”, каже градоначелник Петровић.

Вања је рођења 31.12.1996.године, а атлетиком, гдје се успјешно опробала у више дисциплина, бави се дужи низ година. У својој богатој спортској биографији, биљежи само успјехе и најбоље резултате, а само прошле године, чак 5 пута је обарала државни рекорд.