23.05.2023.
Успјешни ученици Музичке школе на пријему код градоначелника

Град Требиње и Музичка школа наградиће успјешне ученике ове јавне установе једнодневним излетом, рекао је градоначелник Мирко Ћурић након пријема за педесетак ученика и професора који су освојили неку од признања на протеклим такмичењима.

Ћурић је истакао да га радује да су ученици током једне школске године освојили 45 награда, што је изузетан успјех, честитајући њима и њиховим професорима на залагању, труду и свакодневном раду.

“Зато је наша идеја да ове ученике наградимо. Ријеч је о једнодневном излету и Град ће у сарадњи са Музичком школом пружити сву неопходну помоћ”, навео је Ћурић.

Директор Музичке школе Душанка Бабић рекла је да су ученици ове установе награде освајали на домаћим, регионалним и међународним такмичењима.

“Захваљујем се Градској управи и градоначелнику Ћурићу на подршци коју годинама уназад прижају не само нашој школи, већ свим ученицима и професорима”, истакла је Бабићева.

Она је казала и да је излет још један гест пажње према вриједним, талентованим и надасве надареним ученицима Музичке школе.

Ученик другог разреда средње Музичке школе Марина Мучибабић, која свира флауту у класи професора Неде Танасијевић, рекла је да су иза ње четири такмичења – онлајн такмичење у Италији гдје је у трију освојила лауреат, међународна такмичења у Ваљеву (прва награда) и Београду (друга награда) и републичко такмичење гдје је освојила прву награду.

“Ово је лијеп гест градоначелника и желим да му се захвалим што је издвојио вријеме за моје колеге и мене. Све ово је додатни подстрек за све нас да будемо још бољи”, навела је Мучибабићева.