19.06.2024.
Ученици и професори Музичке школе на пријему код градоначелника

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић приредио је данас пријем за ученике и професоре Музичке школе Требиње, који су освојили награде на међународним и републичким такмичењима.

„Нема манифестације гдје је требало да учествује Музичка школа, а да су нас одбили. Увијек су се одазивали, уљепшавали тренутке, а на такмичењима са којих доносе прва мјеста су нас чинили поносним. Зато смо им веома захвални и чинићемо све да их подржавамо и у будућности“, каже градоначелник Требиња.

Душанка Бабић, директор Музичке школе изразила је захвалност због подршке Града Требиња овој васпитно-образовној установи.

„Сваке године градоначелник Требиња препозна наш рад и труд и то награди. Данас смо добили компјутер који ће нам значити за рад“, истакла је Бабић.

Једанаестогодишњи Филип Шиндик, који је други разред Музичке школе и свира хармонику, каже да му Музичка школа даје много лијепог.

„Директорица, професори, сви се веома труде око нас. Имамо добре инструменте и стварно сам захвалан“, каже Филип.

Ксенија Нинковић, ђак генерације Музичке школе је истакла да нико не може да посумња у квалитет ове установе.

„Ја не бих постигла овај успијех да професори и наставни план нису тако квалитетни“, каже Нинковић.

Професор клавира Никола Симовић је подсјетио на награде из претходне школске године.

„29 награда на бројним такмичењима. Заједнички труд наставника и ученика, уз помоћ Градске управе, родитеља, доноси овакав успијех“, додао је Симовић.