05.07.2022.
У Требињу отворена љетна школа спорта, окупиће више од 1.000 спортиста

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић oтворила је синоћ у Требињу Љетну школу спорта, која ће окупити више од 1.000 спортиста у Српској.

Давидовићева је истакла да ће млади спортисти током осам недјеља Љетње школе спорта имати прилику да унаприједе знања и вјештине кроз тренажни процес, али и да понесу најљепше успомене из Требиња и из других градова Српске, гдје ће бити организоване едукације и тренинзи.

„Овдје су изабрани најбољи и то је за нас велики изазов и прилика да улажемо у најбоље, помажемо младе људе, пружамо им могућности да развијају своје потенцијале и да сутра имамо право да кажемо да су спортисти наши најбољи амбасадори“, рекла је Давидовићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изразио је задовољство због још једне Љетње школе спорта, подсјетивши да су неки од најбољих српских спортиста поријеклом из овог града.

Он је захвалио свим спортским радницима који су укључени у школу из Требиња и Републике Српске, напоменувши да је 2.000 дјеце до 18 година укључено у спорт у Требињу, као и то да у граду постоји највећи број премијерлигаша.

„То је нешто што је за сваку похвалу и што нам даје могућност да улажемо у спорт“, рекао је Ћурић на отварању Љетње школе спорта.

Љетња школа спорта, 19. по реду, одржава се у организацији ресорног Министарства, а циљна група су спортисти кадетског и јуниорског узраста.

Спортистима ће, поред тренинга, бити обезбијеђена и стручна предавања.