04.08.2022.
У Петровом Пољу отворена амбуланта породичне медицине

У просторијама мјесне заједнице Петрово Поље данас је отворена амбуланта породичне медицине Дома здравља Требиње, која ће становницима ове мјесне заједнице омогућити брже и лакше добијање услуга примарне здравствене заштите.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је овај објекат реновиран прије више од годину дана, али да је због пандемије вируса корона тек сада отворена амбуланта.

„Планирано је да амбуланта ради понедјељком и четвртком од 7.00 до 10.00 часова, гдје нису потребна ранија заказивања“, истакао је Ћурић.

Директор требињског Дома здравља Маја Мићуновић истакла је да ће сви корисници права на здравствену заштиту, осим услуга које могу добити у новоотвореној амбуланти у Петровом Пољу, моћи ће да остваре право и у амбуланти породичне медицине у Дому здравља, у којој су то и до сада чинили.

У овој мјесној заједници живи преко 1.500 становника, па ће отварање  амбуланте омогућити  потребну здравствену заштиту, тако да неће морати да долазе у Требиње ради најосновнијих љекарских прегледа.