22.05.2024.
У петак отварање љетне туристичке сезоне, у суботу Фестивал вина и хране

Љетна туристичка сезона у Требињу биће отворена у петак, 24. маја, у оквиру које ће бити одржан Први вински фестивал који ће окупити 40 произвођача из шест земаља.

Први вински фестивал “Вајнфајн 2024” биће отворен у суботу, 25. маја, на Тргу слободе, а одржава се у оквиру пројекта који заједно реализују град Требиње и швајцарска организација “Каритас”.

Начелник градског Одјељења за туризам, заштиту животне средине и предузетништво Бојан Вучуревић рекао је на конференцији за новинаре да ће се на фестивалу представити и пет произвођача домаће хране.

Вучуревић је додао да ће у забавном дијелу програму наступити глумац Иван Босиљчић, те да се очекује велика посјета.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да ће, према званичним подацима, предстојећа туристичка сезона бити рекордна.

“Податак да је од око 30 винарија из цијеле Српске 20 у Требињу довољно говори о томе колико је њихово учешће у туризму значајно за наш град. У априлу је забиљежено 35 одсто више ноћења у односу на рекордну претходну годину, а тај тренд је настављен и у мају, што значи да улазимо у сезону која ће бити рекордна”, рекао је Ћурић.

Портпарол Туристичке организације града Требиња Никола Кокић рекао је да се на отварању туристичке сезоне у петак, 24. маја, очекује велики број посјетилаца, а наступиће пјевач Ацо Пејовић.

Он је навео да градска Туристичка организација у суботу у 10.00 часова организује мини- сајам регионалних туристичких организација, а од 11.00 часова ревију Културно-умјетничког друштва “Алат Свислајон” на којој ће бити представљене херцеговачке ношње.

Кокић је истакао да је већ сада попуњеност смјештаја на букингу виша од 80 одсто и позвао туристе да посјете Требиње овог викенд