16.05.2022.
Требињским фирмама повјерен наставак радова на изградњи Дневног центра за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је са директором грађевинског предузећа „Поробић“ из нашег града потписао уговор о наставку радова на изградњи Дневног центра за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју, вриједан око 770.000 КМ, који ће изводити конзорцијум предузећа „Поробић“ д.о.о. и „Банком инжењеринг“ д.о.о., оба из Требиња.

Ћурић је рекао да је уговор са претходним извођачем једнострано раскинут од стране Града, јер није испоштован и јер се каснило са радовима због чега објекат још увијек није у функцији.

„Сада је на новом тендеру изабран конзорцијум ‘Поробић-Банком инжењеринг’. Рок за извођење предвиђених радова је 75 радних дана од увођења извођача у посао. Очекујем да објекат буде завршен најкасније до краја године, али имам увјеравања да ће то бити и раније“, рекао је Ћурић.

Он је истакао да ће радови у овој фази бити финансирани из раније резервисаних средстава што је око 450.000 КМ (преостала средства из хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ и буџета града за претходну годину), из кредите са 300.000 КМ и додатних око 20.000 КМ  из текућег буџета Града.

Директор фирме „Поробић“ д.о.о. Требиње Зоран Поробић рекао је да је уговором предвиђено да буду урађени фасада, кров објекта и приземље те околно уређење које подразумијева прилаз објекту, оборинску и фекалну канализацију и уређење зелених површина.

Он је истакао да вјерују да ће радове завршити прије предвиђеног рока.

Предсједник Управног одбора Удружења родитеља и дјеце са потешкоћама у развоју „Сунце нам је заједничко“ Мијат Шаровић истакао је да ће изградња овог објекта значајно побољшати услове боравка и рада свој дјеци и омладини са потешкоћама у развоју, али и њиховим родитељима.

Шаровић је навео да му је драго што су радови повјерени требињским фирмама.

Радови на изградњи Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју почели су у децембру 2020. године, али првобитни извођач радова, фирма „Енергетик“ д.о.о. Бањалука, није испоштовала уговор, због чега је он и раскинут.