Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић и начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Миодраг Новокмет присуствовали су јуче обиљежавању Светог Димитрија – Дана општине Невесиње и крсне славе Општинске борачке организације.

Поред делегације из Требиња, Митровданским свечаностима присуствовали су и високи републички званичници, народни посланици Српске и Србије, представници борачких организација и представници других градова и општина.

Свету архијерејску литургију служио је епископ Захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и владика Будимљанско-никшићки Медотије.

У оквиру свечаности обиљежене су Митровданске битке из 1992. и 1994. године у којима је Невесиње, али и цјелокупна регија источне Херцеговине успјешно одбрањена од непријатеља.

Одајући почаст борцима палим у Митровданским офанзивама, званичне делегације положиле су вијенце на Централно спомен обиљежје бораца Херцеговине на Гвозду, споменик Новици Гушићу, а цвијеће је положено и на Споменик слободе у Невесињу.

Митровданске свечаности организовали су Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова РС, Борачка организација РС и Општина Невесиње.