24.11.2021.
Сутра сајам образовања и запошљавања у Дому младих

У Требињу ће сутра бити одржан сајам образовања и запошљавања на коме ће бити представљене релевантне организације из сектора образовања и привреде те предности појединих стручних занимања.

На овом сајму ће, осим ученика завршних разреда основних школа и њихових родитеља, бити присутни и ученици који се већ образују за расположива занимања из различитих области и незапослена лица.

Према програму ове манифестиције, планиране су презентације излагача, додјела сертификата менторима практичне наставе у предузећима, а у оквиру тематских панела биће ријечи о улози различитих повезаних актера у процесу образовања квалитетног и добро плаћеног радника и значају практичне наставе у том процесу. На сајму ће бити ријечи и о занимањима будућности и уписним политикама.

Сајам образовања и запошљавања је једна од активности у оквиру пројекта „Ефикасно повезивање образовања и привреде: унапређење практичне наставе у граду Требињу“, који проводи Развојна агенција у партнерству са Градом Требиње и Фондацијом Хелветас- Моја будућност.

Отварање сајма је заказано за сутра у 10 часова, у Дому младих.