У Требињу је све спремно за Балканско првенство у бициклизму, које ће се током овог викенда одржати у овом граду, рекао је градоначелника Требиња Мирко Ћурић.

Ћурић је током конференције за новинаре истакао да се нада да ће Град Требиње оправдати повјерење да се један овако велики спортски догађај одржи у овом граду, наводећи да је циљ да ова манифестација постане традиционална.

“Овом манифестацијом, у којој ће учествовати око 200 такмичара из региона, представићемо Требиње као спортски град, а бројни гости имаће прилику да се упознају и са нашим туристичким знаменитостима”, навео је Ћурић.

Он је казао да су се у сусрет овом догађају одлучили да изграде бициклистичко-шетачку стазу дугу 15 километара – од Требиња до Јазине, која ће постати једна нова атракција на понос свих у овом граду.

Предсједник Балканске бициклистичке уније Саша Димитровски рекао је да је увјерен да ће трка проћи у најбољем организационом реду и да ће такмичари имати жељу да се врате у Требиње.

Према његовим ријечима, Требиње пружа идеалне услове за ову врсту спорта, због чега ће Балканско бициклистичко првенство бити само полазна основа за развој овог спорта.

Он је градоначелнику Требиња уручио бициклистички дрес.

Директор Балканске бициклистичке уније Владимир Куваља истакао је да се овом манифестацијом спајају спорт и туризам, као двије засебне области које су у Требињу препознате као веома важне за развој овог града.

“Имамо трку за дјецу, кадете, јуниоре, сениоре. Биће ово занимљиви дани у Требињу. Само за дјечије трке до сада је пријављено више од 150 учесника”, навео је Куваља.

Он је истакао да ће овим догађајем Требиње бити стављено на бициклистичку мапу Балкана.

Балканско бициклистичко првенство почиње сутра, 12. октобра у 13.00 часова, када ће бити представљени национални тимови и сви учесници, након чега ће услиједити свечано отварање, дјечије трке, те трка хронометар.

У недјељу, 13. октобра, у 10.00 часова почиње кадетска трка, док главна трка првенства у 11.30 часова почиње из Града сунца код Требиња.

Манифестацију су помогли Влада Републике Српске и Град Требиње, а организатор су Бициклистички савез Републике Српске и Балканска бициклистичка унија.