Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и директор Републичког секретаријата за избјегла и расељена лица Марко Аћић потписали су уговор о санацији путне инфраструктуре за расељена лица и повратнике у мјесној заједници Петрово Поље.

Вриједност пројекта је 44.000 КМ, а уз њега, како је Аћић данас најавио, Секретаријат ће завршити и санацију кровова у вриједности од 15.000 КМ у преосталим објектима расељених лица у Петровом Пољу.

Аћић је рекао и да ускоро очекује завршетак друге фазе пројекта пројекта ЦЕБ 2, чиме ће у Требињу бити изграђена нова и потпуно опремљена зграда за избјеглице и расељена лица.

„Радови на згради су завршени, у току је друга фаза пројекта, избор извођача, који ће станове опремити основним намјештајем. Захваљујем се градској управи који су предузели све кораке да пројекат буде завршен на вријеме и очекујем да до краја ове године буде усељење у ову зграду“.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је истакао да је изградња зграде по пројекту ЦЕБ 2 у завршној фази те да су радови на околном уређењу у току.

„Град Требиње је склопио уговор, извођач је на терену, ради се околно уређење, приступна улица у вриједности од 1.200.000 КМ. За све обавезе које је преузео град из споразума по питању ренте, трошкова уређења, земљишта Град Требиње је уложио више од 1.500.000 КМ у зграду“, рекао је Ћурић.

У оквиру данашњег сатанка договорено је да Град Требиње конкурише и на пројекте Комисије за избјеглице БиХ, за средства која ће бити додјељена у овој години.