29.07.2022.
Сајам „Дани Крајине у Требињу“ у суботу у Дучићевој улици

У суботу, 30. јула 2022. године, у Дучићевој улици у Требињу, одржаће се сајам домаћих производа и прерађевина пољопривредних произвођача са подручја крајишке регије под називом „Дани Крајине у Требињу“, у термину од 9.00 до 15.00 часова.

Ову манифестацију организује Центар за развој пољопривреде и села Бањалука у сарадњи са Градом Требињем, тј. са Аграрним фондом града Требиња. Сајам ће бити изложбено-продајног карактера, а посјетиоци ће имати прилику да дегустирају и по сајамским цијенама купе домаће производе са подручја крајишке регије. На десет штандова грађанима и посјетиоцима ове сајамске манифестације ће се представити пољопривредни произвођачи чије се прерађевине могу наћи у продајним објектима „Крајишке куће“ у Бањој Луци и Требињу.

Манифестација ће бити свечано отворена у 10.00 часова, када ће представници Града Требиња и бањалучког Центра за развој пољопривреде и села обићи штандове излагача, након чега ће у Дучићевој улици бити уприличен културно-умјетнички програм, са учешћем Ансамбла националних игара „Јован Дучић“ из Требиња.

На сајму ће учешће узети и Туристичка организација Града Бањалуке, која ће посјетиоцима манифестације представити туристичку понуду града на Врбасу.

Манифестација „Дани Крајине у Требињу“ се организује с циљем повезивања и размјене знања и искустава пољопривредних произвођача са подручја крајишке регије и пољопривредних произвођача са подручја херцеговачке регије, као и повезивања и јачања сарадње градова Бањалуке и Требиња.