18.02.2021.
Резултат добре сарадње – У Требињу отворен Омладински клуб „Прони“

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и генерални менаџер „Прони“ Центра за омладински развој из Брчког Јасмин Јашаревић данас су свечано отворили Омладински клуб „Прони“ у Требињу.

Канцеларија се налази у оквиру просторија Црвеног Крста Требиње а план је понудити младим људима простор за своје креативне, спортске, едукативне идеје а и да се укључе у активности “Прони” клуба.

Према ријечима Јасмина Јашаревића, већ шест младих људи је прошло обуку у „Прони“ академији прошле године а отварање канцеларије је само наставак свих досадашњих активности.

“Ове године се пријавило још шест нових студената и имамо десет волонтера који ће учествовати у реализовању идеја и активности младих људи. Кроз овај клуб отварамо пут младим људима да се укључе у пројекте које ‘Прони’ проводи и на нивоу Европе”, каже Јашаревић и објашњава да сви млади људи од 15 до 30 година могу да се пријаве и учествују у осмомјесечном едукативном програму уз подршку и менторство колега.

Наша суграђанка Катарина Пудар је изразила задовољство што је стекла знања и искуство у протеклој години као полазник „Прони“ академије.

“Веселим се новој сарадњи и свим полазницима ћу да пренесем знање које сам стекла у 2020. години а тиче се прије свега вјештина комуникације, правилног писања Си-Вија и отворености изражавања идеја”, каже Пудар.

Према ријечима градоначелника Требиња Мирка Ћурића, меморандум о сарадњи је испунио очекивања, данас је испуњено обећање о отварању Омладинског клуба “Прони” у Требињу и није случајно што је баш у оквиру просторија Црвеног крста – јер су и волонтери ове хуманитарне организације нас научили колико је важна хуманост и несебична помоћ својим ближњим.

“Свјесни смо чињенице да млади људи напуштају наша подручја и то не својом кривицом. Проблем је у нама као друштву и управо оваквим и сличним пројектима им морамо понудити разлог зашто да остану овдје, да имају могућност да виде шта им се нуди, да сами дају своје идеје. Све оно што се обећало током прошле године, што је предвиђено споразумом је испуњено и што се тиче „Пронија“ и Градске управе, али ми ту нећемо стати јер је све што се тиче младих људи итекако значајно. Циљ је да млади људи презентују своја рјешења и да им ми помогнемо да их реализују”, казао је градоначелник Ћурић и позвао све младе људе да се јаве и понуде своје идеје – и Градска управа ће их подржати.