19.07.2022.
Припадницима Ватрогасно-спасилачке јединице од јунске плате увећана примања и до 200 КМ

Припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Требиње, као што је раније и најављено, добиће увећане јунске плате у висини од 150 до 200 КМ, па ће најниже укупно нето примање ватрогасца бити око 1.200 КМ, саопштено је из Градске управе, у оквиру које дјелује ова јединица.

Из Градске управе су навели да је ријеч о повећању цијене рада и коефицијената свим запосленим у Ватрогасно-спасилачкој јединици, док је другим радницима Градске управе повећана само цијена рада. Такође,  ватрогасци, као и други радници Градске управе, имају и регрес који износи једну минималну зараду, што је у овој години 650 КМ.

„У потпуности разумијемо посао ватрогасне јединице и важност правовремене реакције по пријави од стране њених запослених, посебно током љетног периода, што смо у више наврата и показали кроз изградњу модерног ватрогасног дома, набавку нових возила и опреме. Жао нам је што и поред раније најаве, појединци нису задовољни овим повећањем плата“, навели су из Градске управе.

И у наредном периоду наставиће се са опремањем ове јединице и улагањима у нова средства за рад, а посебна пажња ће бити посвећена да јединица остане на професионалном нивоу и да може да одговори свим задацима који се стављају пред њу.

„И ово повећање плата, за које су средства обезбијеђена у буџету Града, доказ су да Градска управа, у складу са својим могућностима, води рачуна о ватрогасној јединици, посебно имајући у виду да на подручју града дјелују и добровољна ватрогасна друштва и Јавна установа ‘Екологија и безбједност’ који су и више него значајна испомоћ Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици, а који притом имају значајно мања примања од ватрогасаца“, саопштено је из Градске управе.