01.08.2022.
Пријем за учеснике Филмског фестивала: Глумци одушевљени Требињем

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао је данас пријем за глумце и учеснике 10. јубиларног Фестивала Медитеранског и европског филма.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да овај фестивал годинама окупља најпознатија глумачка имена, филмске критичаре и љубитеље филма.

„Драго ми је да сам на пријему од великих глумачких легенди Тање Бошковић, Весне Тривалић, Анкице Добрић, Мета Јовановског и осталих учесника, чуо само ријечи хвале за наш град. Планирано је да Требиње стратегијом до 2030. године буде најпожељнији мањи град на западном Балкану. Требиње је скоро то остварило. Жеља нам је да у наредном периоду направимо кутак, базу да се филмови што више снимају у нашем граду. Требиње има идеалан простор за све филмске раднике из региона и свијета, а ми ћемо се потрудити да им то и обезбиједимо“, истакао је Ћурић.

Глумица Тања Бошковић каже да није први пут у Требињу, истакавши да је очарана градом на Требишњици.

„Спадам у 65 плус и једног дана је сасвим извјесно да ћу доћи овдје да живим и да својих 270 сунчаних дана проведем у радости међу високим, згодним и лијепим мушкарцима, као и прелијепим женама у једној културној оази дивоте. Требиње има мир, окружење које вас купа љубављу и оно је најпожељнији град у Европи за живот по мјери човјека. Свима је угодно, људи су лијепих гласова, нико не виче и кад пјевају, пјевају гласно али пјевају. Овдје вам се људи обраћају поезијом и на томе сам захвална, врло посебан свијет“, рекла је Бошковић.

Глумица Анкица Добрић, која је поријеклом из Билеће је истакла да јој је срце пуно, јер дуго није била у Херцеговини.

„Требиње је у мом срцу, било гдје да се налазим. Обожавам ову енергију, дивне и топле људе. Леотар је чудесан, носи једну посебну енергију и оно чиме се бескрајном можемо хвалити то је ријека Требишњица. Требињска вода има окус, посебна је и љековита. Драго ми је да сам упознала градоначелника који је позитиван човјек са пуно љубави према своме граду и све идеје које имају и које су реализовали, честитам им на томе“, навела је Добрић.