13.05.2022.
На Самиту привреде у Швајцарској представљени привредни потенцијали Требиња

Представници Града Требиња, градоначелник Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Дражен Бошковић и начелник градског Одјељења за туризам, привреду и предузетништво Бојан Вучуревић, учествују данас и сутра у Међународном самиту привреде у Швајцарској, коме присуствују и представници Владе Републике Српске, премијер Радован Вишковић и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

На самиту, који се одржава у Цириху, биће уприличена два централна догађаја – Сајам привреде и Економски форум који, према ријечима организатора, представљају изузетну прилику да се швајцарски и спрски привредници окупе и размијене мишљења са различитим европским стручњацима из области економије, привреде, информационих технологија, енергетике.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је данас, у оквиру сајамског дијела самита,  привредницима у Швајцарској представио многобројне туристичке, привредне и развојне потенцијале Требиња, као и пројекте који се проводе на подручју нашег града те планове у вези са унапређењем привреде и инфраструктуре у Требињу.

Први дан самита у Цириху обиљежен је и састанком између премијера Радована Вишковића и предсједника швајцарске Привредне коморе Оливера Бечингера, коме је присуствовао и градоначелник Требиња, а на коме су предочени укупни потенцијали Републике Српске, као и компаративне предности за улагање у ово подручје.

Самит привреде у Цириху организује Удружење српских привредника у Швајцарској, под покровитељством Амбасаде Републике Србије у Берну.