15.03.2023.
Поводом награде у Берлину: Представници Туристичке организације код градоначелника

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је уприличио пријем за представнике Туристичке организације Града Требиња, а поводом награде коју је град добио на највећем свјетском сајму туризма и путовања у Берлину.

Ћурић је истакао да је престижна награда “ First star”, коју је на свјетском сајму у Берлину добио промотивни видео Туристичке организације Града Требиња, предуслов да наредне туристичке сезоне буду све боље и да Требиње посјећује све више туриста из свих крајева свијета.

“Наравно, не можемо само на основу ове награде да постижемо значајне резултате али ако се и ми потрудимо да ово престижно признање искористимо на прави начин, сматрам да је то разлог да буде још више туриста у односу на претходну годину. Знамо да је претходне године направљен најбољи резултат по броју ноћења, самим тим је то нешто што нам треба бити циљ даље. Са оваквим и сличним наградама треба да постижемо још боље резултате”, навео је Ћурић.

Он је подвукао да је само учешће на овом свјетском сајму веома значајно.

“Само учешће на овом свјетском сајму доста значи, а не да још да будете први у једној од категорија. Веома је значајна ова награда и са њом стичемо још већу обавезу да оправдамо и ово што је до сада било али исто тако да сви дамо допринос да будемо сљедеће године првонаграђени и у другим областима за које можемо конкурисати на овом сајму, осим промо видеа”, рекао је градоначелник Требиња.

Бојан Вучуревић, начелник Одјељења за туризам, заштиту животне средине и предузетништва Града Требиња је навео да је ово први пут да је Требиње представљено на сајму у Берлину, те да је веома важно да се на овом престижном догађају чуло за наш град.

“Награда која је пред нама тиче се туристичког видеа, ‘Требиње за све генерације’ који је настао још 2019. године. О квалитету и тематици промотивног спота, довољно говори то да је добио овако престижну награду четири године након снимања. Били смо видљиви на једном од павиљона на ‘ИТБ Берлин’, међу 50-так добитника. Дакле, чуло се за Требиње! По мени је велика ствар само се и појавити тамо, а камоли добити неко од признања или овакву награду”, рекао је Вучуревић.

На церемонији додјеле награда, приказана је краћа верзија спота, који иначе траје преко четири минуте, а може да се погледа и на свим платформама организатора сајма те на њиховом сајту.

“Могуће га је погледати и на нашем јутјуб каналу, гдје је забиљежено доста прегледа, од саме кампање која је кренула, гдје смо поменути као лауреати до данас, значајно је повећан број прегледа. Самим гледањем видеа повећаће се интерес и жеља да људи дођу у Требиње”, каже Вучуревић.

Мирјана Путица, директор Туристичке организације Града Требиња наводи да је ова ласкава награда веома значајна и за даљи развој туризма у Требињу.

“Можемо засигурно да кажемо да је Требиње високо позиционирано и препознато као веома посјећена дестинација”, навела је она.

Захвалила је свим учесницима који су дали свој допринос у изради награђеног спота напомињући да ово није награда само туристичке организације него награда свих грађана Требиња.

Туристичка понуда Требиња представљена је у оквиру штанда Туристичке организације Републике Српске.

Учешће представника Града Требиња на сајму у Берлину подржано је кроз пројекат “EU4BusinessRecovery” кога финансирају ЕУ и влада Савезне Републике Њамачке, а имплементира ГИЗ.