13.07.2022.
Потписани уговори о финансирању 27 пројеката из области културе

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић потписали су данас у Градској управи уговоре о финансирању 27 пројеката са 22 удружења грађана из области културе, науке и друштвене бриге о младима.

Градоначелник је истакао да ово није једини вид подршке култури и младима у нашем граду.

„Износи који су додијељени удружењима распоређени су сходно предложеним пројектима и могућностима града Требиња. Оно што је веома важно јесте то да су сва ова удружења у претходном периоду показала велику одговорност што смо могли видјети на основу правдања средстава, планова за ову годину. Комисија је радила у складу са правилницима које сваке године усавршавамо и трудимо се да уважимо све сугестије које добијемо од чланова удружења. Спремни смо да свима изађемо у сусрет и потрудићемо се да повећамо буџет за ову намјену“, додао је Ћурић.

Испред Ансамбла националних игара „Јован Дучић“ Требиње уговор је данас потписао Небојша Ратковић, који се захвалио градоначелнику и Градској управи на дугогодишњој подршци.

„Ми смо, као и сваке године, уз помоћ Градске управе организовали Међународни фестивал фолклора који је завршен прије десетак дана. Морам да се похвалим да је учествовало 27 ансамбала и око 2.130 учесника. Све то не ни било изводљиво без подршке коју смо добили и надам се да ћемо успјешно сарађивати и у будућности“, казао је Ратковић.

Милисав Сукоњица, предсједник Удружења за његовање и развој музичког стваралаштва „ЛирАРТ“ рекао је да ће средства која су добили уложити у набавку техничких средстава, како би боље, лакше и ефикасније промовисали дјечије музичко стваралаштво.

„Захвалио бих се градоначелнику Мирку Ћурићу и начелнику Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађани Скочајић што су показали разумијевање и препознали наш пројекат као значајан. Радује нас што је дјечији хор, који дјелује у оквиру нашег удружења, препознат од родитеља, грађана Требиња и од оних који воде рачуна о културном животу нашег града“, навео је Сукоњица.

За овај пројекат из буџета Града Требиња издвојено је 60.000 марака.