08.05.2023.
Потписан споразум о изградњи водоводног система Требиње – Иваница

У складу са одлукама које су Скупштина Града Требиња и Општинско вијеће Равно динијеле на својим сједницама, градоначелник Требиња Мирко Ћурић и начелник Општине Равно Андрија Шимуновић потписали су данас споразум о реализацији међуентитетског пројекта „Изградња водоводног система Требиње-Иваница“.

Споразумом су дефинисани општи услови за реализацију пројекта, те права и обавезе које ће обjе стране преузети приликом реализације.

Како је у документу наведено, стране су сагласне да радове у пројекту финансирају заједнички тако што ће свако бити одговоран за реализацију дијела радова на својој територији.

Потписници споразума оцијенили су да је ово важан пројекат којим ће се адекватно ријешити питање водоснабдијевања насеља Иваница, али и околних села.

Подсјећамо да је данашње потписивање услиједило након што је одржан иницијални састанак градоначелника Требиња и начелника Равног почетком марта ове године, коме су присуствовали и директор требињског „Водовода“ Миодраг Батинић, начелник Одјељења за капиталне инвестиције Данило Илић и генерални директор ЕПРС Лука Петровић.