19.09.2023.
Почео први Инвест форум “Искористи прилику – инвестирај у Српску”, биће представљени и потенцијали Требиња

Пословна зона “Волујац” биће представљена на првом Инвест форуму “Искористи прилику – инвестирај у Српску”, који се данас одржава у Бањалуци, рекао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Ћурић је истакао да је ријеч о веома значајном догађају, који је окупио више од 300 привредника из 20 земаља из Европе и свијета, којима ће бити представљене инвестиционе могућности, потенцијали и пројекти Републике Српске с циљем да се увежу домаћи и привредници из иностранства.

“Форум је прилика за успостављање веза са инвеститорима који су се опредијелили да улажу у Републику Српску. Осим Пословне зоне ‘Волујац’, Требиње може да понуди и инвестиције у прву слободно зону у Репзблици Српској, чије је инфраструктурно опремање у току”, додао је Ћурић.

Као предности улагања у Требиње, Ћурић је навео да се наш град налази са самој граници са Европском унијом и Црном Гором, у непосредној близини лука и аеродрома, што је основа за све озбиљније инвестиције.

“Све институције Града су на располагању заинтересованим инвеститорима. Донијели смо неопходне одлуке којима се потенцијалним инвеститорима, који отварају нова радна мјеста у реалном сектору, омогућују максимални бенефити што се тиче трошкова, али и убрзана процедура рјешавања самог предмета, то јест онога што је у надлежности Града”, поручио је Ћурић.

Форум “Искористи прилику – инвестирај у Српску” организује Инвестиционо-развојна банка у сарадњи са Владом Републике Српске.