11.04.2024.
Почели припремни радови за изградњу кружног тока код Kаменог моста

Уклањањем семафора на раскрсници код Kаменог моста јутрос су у Требињу почели припремни радови за изградњу кружног тока.

„Надамо се да ће безбједност саобраћаја на овој веома ризичној раскрсници убудуће бити много боља, а сви возачи и пјешаци бити задовољнији“, рекао је начелник Одјељења за комунално-инспекцијске послове Спасоје Радовић.

Вриједност пројекта, који се финансира из градског буџета, је око 150 хиљада KМ, без ПДВ.

Радове ће изводити „Херцеговина путеви“, а требало би да буду завршени до почетка љетне туристичке сезоне.

„Трајање радова ће зависити од терена испод постојећег слоја асфалта. Очекујемо да ће бити потребно највише 30 радних дана да се заврше главни радови“, каже начелник Oдјељења за комунално-инспекцијске послове.

Радовић је најавио да ће, након изградње овог кружног тока, почети изградња треће траке на раскрсници према требињској капели.

Он је додао да очекују да ће асфалтирањем нове улице у Засад пољу, као и наставком изградње улице испод зграде Средњошколског центра, бити растерећена и веома опасна раскрсница у центру града, код бивше зграде Окружног суда.

Из градског одјељења за комунално-инспекцијске послове су позвали све возаче који пролазе расксницом код Kаменог моста да буду опрезни, јер саобраћај за сада , ради изградње кружног тока, неће бити заустављан.