20.07.2022.
Пети рођендан Херцеговачке куће

Херцеговачка кућа у Требињу данас прославља пети рођендан.

Честитајући запосленим радницима и свим произвођачима који излажу своје производе у Херцеговачкој кући, градоначелник Требиња Мирко Ћурић је казао да ће вриједни људи увијек имати подршку Града Требиња.

„Преко хиљаду производа се излаже у три Херцеговачке куће. Већ са нестрпљењем очекујемо да се отвори Херцеговачка кућа у Београду. Сам назив Херцеговачка кућа говори да је то потенцијал за цијелу Херцеговину.“, каже градоначелник Ћурић и додаје да је добар систем за новодњавање неопходан за добру пољопривреду.

„Сјетимо се периода када по два мјесеца не падне ни кап кише, али када буду потпуно ријешени системи за наводњавање све ће бити доста лакше. Такође, пројекат Херцеговачке куће је на располагању свим локалним заједницама у Херцеговини. И не само у овој регији. Пројекат Kрајишка кућа је пројекат Херцеговачке куће, што значи да смо на располагању свима широм региона“, истакао је градоначелник Требиња.

Веселин Дутина, директор Аграрног Фонда је истакао да је велики успјех пројекат Херцеговачке куће постигао у протеклих пет година.

„Пројекат је и свјетски постао познат тако што је Град Требиње са причом о Херцеговачкој кући освојио прво мјесто на Свјетском сајму туризма у Берлину као најбоља одржива дестинација. Херцеговачка кућа у Београду ће се отворити ускоро, чекамо само потпис новог градоначелника. То ће бити у Макензијевој улици на Врачару, све процедуре су завршене и остао је само потпис уговора“, додао је Дутина.

На овогодишњем „Херцег фесту 2022“ постављено је 26 штандова, а своје производе излаже 29 пољопривредних произвођача, коопераната „Херцеговачке куће“.