27.04.2023.
Основци из Звечана у посјети Градској управи

У требињској Градској управи данас је организован пријем за основце из Звечана на Kосову и Метохији, који су на екскурзији у Требињу.

Утисак ученика завршних разреда и њихових наставника је да је Требиње прелијеп и гостопримљив град у који ће радо долазити.

Теодора Новаковић, ученица осмог разреда ОШ „Вук Kараџић“, је навела да се ово искуство памти до краја живота.

„Захвални смо нашим наставницима и директорици, али и људима у требињској градској управи који су нам пружили гламурозну добродошлицу. Требиње је предиван град, а овај осјећај, оно што смо овдје доживјели, пренијећемо свима“ каже Теодора.

Слађана Фићовић, директор звечанске ОШ „Вук Kараџић“, рекла је да је по први пут организована ученичка екскурзија у Републику Српску.

„Овдје се осјећам као домаћин, јер оно што доживимо у Требињу не може се ријечима описати, то се мора осјетити. Ми смо исти народ који је имао сличну судбину, а заједничко нам је и гостопримство“, навела је она.

Фићовић је истакла да није лако живјети на Kосову и Метохији, али да се српски народ бори и не предаје.

„Спремни смо да ту будемо и останемо до краја, као побједници“, додала је она.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је нагласио да су Срби у Републици Српској и на Kосову и Метохији један народ.

„Ово су прилике да се још чвршће повежемо, а крајњи циљ је да оставимо добре утиске које ће они пренијети у своје средине. Да им покажемо какви су Требиње и Република Српска, шта мислимо о Kосову и Метохији“ истакао је Ћурић.