21.06.2022.
Најбољи ученици на пријему код градоначелника Ћурића

Градоначелник Мирко Ћурић уприличио је данас пријем за 44 ученика средњих школа који су проглашени за ђаке генерације, имаоци су Вукове дипломе или су остварили одличан успјех током све четири године школовања и који су освојили једно од прва три мјеста на републичким такмичењима.

Ћурић је будућим студентима пожелио успјех на пријемним испитима, наводећи да Град цијени и поштује њихов труд и рад који су постигли током средње школе.

„Из тог разлога данас смо овим младим људима уручили скромне поклоне. Пет ученика генерације добиће по књигу и 300 КМ, имаоци Вукове дипломе биће награђени са књигом и 250 КМ, ученици који су током све четири године остварили одличан успјех добиће по 100 КМ, док ће они који су постигли успјех на републичком такмичењу добити од 50 до 150 КМ у зависности од тога да ли су освојили прво, друго или треће мјесто“, рекао је Ћурић.

Он је истакао да му је драго што су се ученици одазвали пријему, вјерујући да ће и на факултетима које упишу постићи добре резултате и након школовања својим знањем и вјештинама допринијети развоју Требиња и Републике Српске.

Наташа Кашиковић је завршила Гимназију „Јован Дучић“ и ималац је Вукове дипломе.

„Пријем код градоначелника је велики подстицај за мене, а вјерујем и за све нас који смо данас овдје. Планирам да наставим своје даље школовање у Новом Саду на ФТН-у на смјеру за софтверско инжењерство и да сутра своју каријеру градим у Требињу“, рекла је Наташа.

Филип Таминџија је, такође, завршио требињску Гимназију са одличним успјехом.

„За одличан успјех треба доста рада и труда. Планирам да упишем ФТН у Новом Саду, смјер енергетика“, навео је Таминџија.