Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао је данас са најбољим требињским студентима, са којим је подијелио идеје Градске управе, те искористио прилику да чује њихове приједлоге и сугестије.

Ћурић је истакао да му је веома драго што је имао прилику да се сретне са најбољим студентима, које је град недавно послао на наградну екскурзију јер су они то заслужили кроз уложени труд и оцјене које су постигли на високошколским установа на којима студирају.

“Наш циљ је био да најбољи студенти виде да Градска управа брине о њима, али и да им дамо један задатак да погледају шта се то ради у свијету и да онда то пренесу нама у граду, како би смо то покушали да примјенимо”, навео је Ћурић.

Он је најавио да ће у Градској управи ускоро бити службеник који ће бити задужен за студенте, гдје ће му се они моћи обратити, изложити му приједлог или сугестију.

Студент треће године српског језика и књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду Тијана Бабић захвалила се Градској управи и градоначелнику на наградној екскурзији, која је свим студентима додатни подстрек за будући рад.

“Данас смо могли да кажемо своје мишљење, визију. То је заиста лијепо и нешто што треба да се похвали”, навела је Бабићева.

Студент треће године Стоматолошког факултета у Београду Марина Анђелић казала је да јој је на наградној екскурзији било веома лијепо, али и да је упознала нове људе, са којима је почела да се дружи.

Она је истакла да би вољела да се послије студија врати у родни град и ту гради своју каријеру.

За студента четврте године Филозофског факултета у Палама-одсјек историја Петра Милошевића данашње дружење са градоначелником било је изврсна прилика да предложи једну своју идеју за коју сматра да је од значаја не само за наш град, већ за цијелу Српску.

“Предложили смо да се покрене иницијатива за отварање историјског института у Требињу, што је градоначелник подржао. Разлози су једноставни, у близини су архиви у Дубровнику и Котору, те скуп историчара у Гацку”, навео је Милошевић.

На наградну екскурзију, која је организована крајем јула, ишло је око 50 најбољих требињских студената чији је просјек оцјена већи од осам и по.

Они су том приликом обишли више градова у Италији.