Поводом 1. јуна – Међународног дана дјетета, Градска управа у Требињу организовала је пријем за дјецу и унучад својих радника.

Позвала је и све радне колективе у граду – установе, предузећа и радње, у јавном и приватном сектору, да на овај дан отворе своја врата најмлађима.

На идеју организовања овог догађаја дошло се након разговора градоначелника Мирка Ћурића и директора Фондације Хелветас – Моја будућност Свена Доминковића.

Начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање у Градској управи Слађана Скочајић каже да су се на ову иницијативу одлучили из два разлога, од којих је један – да дјеца осјеће и упознају гдје то њихове маме и тате свакодневно одлазе, да разумију да је сваки тај одлазак – један нови корак за њихову љепшу будућност, да буде мање суза на растанку.

„Такође, жељели смо да боље упознамо једни друге како би унаприједили радну атмосферу у нашим установама. А најбоље се можемо упознати управо преко своје дјеце, јер ту посебно прште емоције, као што је то и било данас у нашој малој сали. Нама који смо запослени, који смо презапослени и радимо под стресом, којима је на послу понекад и тешко – једноставније је, љепше је и лакше ако је комуникација боља, а она никад не може бити тако добра него кад у њу ускочи топли дјечији осмијех. Данас у сали Градске управе је било и смијеха, и топлине, и љубави, и емоција…“, поручила је Скочајић.

Истиче да је Градска управа први пут ове године иницирала дружење са малишанима у радним колективима поводом Дана дјетета, да се то показало као прави потез, те да не сумња да ће се поновити и у наредним годинама.