Град Требиње, и ове године, спроводи програме подршке запошљавању и стручном оспособљавању, и то кроз програме самозапошљавања лица са евиденције Завода за запошљавање РС – биро Требиње и програм субвенционисања нето зарада за лица са статусом приправника код послодаваца са територије Града Требиња.

  1. Програм самозапошљавања реализује се у сарадњи са Заводом за запошљавање РС – биро Требиње већ 4 године, а кроз програм је до сада запослено више од 150 лица, за што је Град издвојико скоро 1 милион конвертибилн их марака. Примјена овог модела подстицаја самозапошљавању показала се изузетно успјешном, јер је 80% учесника и даље у радном односу, што је и опредијелило Градску управу Требиње да поново распише јавни позив за овај програм.
  2. Јавним позивом послодавцима са територије Града Требиња за пријем лица у статус приправника жели се такође наставити добра пракса Градске управе у пружању шансе              младим суграђанима да стекну своја прва стручна искуства. Бенефити овог порограма су такође вишеструки, како за послодавце (субвенционисање мјесечне нето плате у износу    од 540 КМ, односно 600 КМ – зависно од стручне спреме), тако и за тек свршене студенте који кроз овај програм имају прилику да стекну почетно радно искуство и адекватно        се припреме за тржиште рада.

Јавни позиви су отворени до 6. 9 . 2021 године.

Више ионформација о позивима можете пронаћи на сљедећим линковима:

https://trebinje.rs.ba/raspisan-javni-poziv-za-samozaposljavanje-bespovratna-novcana-podrska-grada-i-do-15-000-km/