08.06.2023.
Градоначелник поздравио учеснике 5. Међународног конгреса металургије и инжењерства Југоисточне Европе

У Требињу је данас почео 5. Међународни конгрес металургије и инжењерства материјала Југоисточне Европе.

Мирослав Сокић, предсједник Савеза инжењера металургије Србије и организатор овог конгреса каже да је Требиње идеално мјесто за овај скуп, јер су укључене научне установе из региона и земаља Југоисточне Европе.

„Конгрес има за циљ да окупи истраживаче и научнике из земаља Југоисточне Европе, али предавачи су професори из Америке, Норвешке, Индије, Енглеске и Њемачке, што говори да је ово свјетски конгрес. Конгрес се бави најновијим истраживањима у области металургије и материјала, заштите животне средине и екологије и све са циљем да се научна заједница упозна са најновијим достигнућима“, рекао је Сокић.

Присутне је поздравио и градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је истакао да је наш град већ дуже вријеме препознатљив по металургији и да је све више заступљен конгресни туризам.

„Надам се да ћемо као добри домаћини представити све наше потенцијале и да ће у наредном периоду све чешће долазити у Требиње. Презентовали смо им да имамо пословну зону, прву слободну зону у РС и то отвара простор, да сви који желе да улажу у ову индустрију и било коју другу, имају прилику да то учине у Требињу по повољнијим условима“, навео је Ћурић.

Конгрес се завршава у суботу, 10. јуна.