06.07.2022.
Градоначелник посјетио учеснике и тренере Рукометног кампа Младен Бојиновић у Граду сунца

Поводом завршне фазе другог издања рукометног кампа Младен Бојиновић у Граду сунца, градоначелник Требиња Мирко Ћурић посјетио је данас  учеснике и тренере кампа.

Овај камп се у нашем граду одржава већ другу годину за редом, а уписује учеснике узраста од 11 до 17 година. Програм кампа и тим тренера предводи Младен Бојиновић, а данас им се придружио и Момир Илић, славни репрезентативац Србије и тренер мађарског Везпрема – тима који је грао на фајнал-фору Лиге шампиона.

Организатори кампа су за медије рекли да су задовољни условима рада, учесницима и цјелокупном организацијом кампа.

„Имали смо 43 учесника из БиХ и Србије и ја сам презадовољан како све тече. Очекујем да за 4,5 година овај камп буде најбољи на свијету“, рекао је Бојиновић.

Истичући важност спортских кампова, Момир Илић казао је да овакви спортски сусрети много утичу на ток и развој спортске каријере.

„Ово је одличан камп. Kада сам почињао своју рукометну каријеру, да је било оваквих кампова и моја каријера би другачије изгледала, имао бих бољи рад и већу мотивацију. Рад са младима, и веза између кампова и савеза и клубова је од огромне важности за напредовање младих рукометаша“, каже Илић.

Изражавајући задовољство новим издањем кампа, чији домаћини су Град сунца и Град Tребиње, градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је град помогао да десетак младих рукометаша из Требиња буде учесник овог престижног кампа.

„Град је учествовао финансијски да им помогне. Рукомет у Требињу има одличне резултате а све више дјеце је укључено у рад Рукометног клуба Леотар и то ме чини срећним и задовољним“, казао је градоначелник Требиња.