01.09.2023.
Градоначелник Ћурић пожелио најмлађим ђацима срећан почетак школовања

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић посјетио је јутрос основне школе у нашем граду, поводом почетка нове школске године и првачићима, којих је ове године више него лани, уручио пригодне поклоне које је припремила Градска управа са градском Туристичком организацијом.

Ученици старијих разреда припремили су пригодан програм у знак добродошлице за првачиће.

Ћурић је нагласио да је важно што је број ученика у првим разредима већи него лани, истичући да опстају и подручне школе за које град има програме подршке који ће бити настављени.

Он је рекао да је за Основну школу “Вук Kараџић” буџетом града планиран пројекат изградње лифта, а да ће у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја бити реализован безбједнији пјешачки прелаз.

“Радује нас што је велики број породица из окружења и других држава дошао у Требиње, гдје настављају живот и уписују дјецу у наше школе, што значи да је Требиње прелијеп град и безбједна средина”, истакао је Ћурић.

Директор Основне школе “Вук Kараџић” Александар Вукановић рекао је да је школа спремно дочекала почетак нове школске године и да је су у први разред уписана 93 ученика.

Вукановић је нагласио да је сарадња школе са Градском управом Требиње на највећем нивоу.

“Имамо сву неопходну помоћ у континуиету, како материјалну тако и друге природе, тако да можемо само пожељети да она и у наредном периоду буде на истом нивоу”, рекао је Вукановић.