06.07.2022.
Градоначелник Ћурић обишао радове на изградњи Дневног центра: Усељење се очекује у септембру

Наставак радова на изградњи Дневног центра за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју, које изводи грађевинско предузеће “Поробић” д. о.о. из Требиња, тече планираном динамиком и очекује се да ће бити усељена у септембру.

Радове је данас обишао градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је задовољан постигнутим у протеклих десет дана, након што је са претходним извођачем раскинут уговор, због непоштовања рокова.

“Фирма ‘Поробић’ има завидне референце и код нас и у региону, људи су озбиљно приступили послу, надам се да ће бити испоштован рок од 75 дана за завршетак радова. Наш циљ је био да се зграда и раније заврши, али су околности биле другачије. Град Требиње је показао своју одговорност, раскинули смо стари уговор, покренули нову процедуре и изабрали новог извођача. Имамо добре намјере, желимо да из кредитних средстава финансирамо овај за нас приоритетан објекат, укупне вриједности око милион КМ. Очекујемо да ће у септембру у нову зграду уселити дјеца и млади са потешкоћама у развоју”, рекао је градоначелник.

У циљу додатног надзора радова, додаје, укључено је Удружење “Сунце нам је заједничко”, како би објекат што прије био у функцији.

“Захваљујемо свим грађанима који су учествовали у акцији ‘С љубављу храбрим срцима’, на основу чега је за овај пројекат прикупљено 627.000 КМ. Град учествује у ренти, трошковима уређења, земљишту, обезбиједићемо прикључак струје и воде, уређење околног простора, опремање, како бисмо дјеци са потешкоћама у развоју живот учинили бољим”, рекао је Ћурић.

Зоран Поробић, директор фирме “Поробић” д.о.о. из Требиња наводи да се тренутно изводе радови на хидроизолацији крова.

“Све иде планираном динамиком, радови су почели прије 10 дана, постављени су отвори и инсталације, ради се околно уређење, оборинска одводња и канализација, а послије слиједе радови на фасади и унутрашњи радови. Сматрам да је претходни извођач коректно обавио радове, неће бити проблема да објекат приведемо намјени, на понос крајњих корисника и нашег града”, каже Поробић.

Почетак изградње Дневног центра, на површини од 1.500 метара квадратних, са корисном површином од 810 метара квадратних на два нивоа, озваничен је у децембру 2020. године

Удружење родитеља и дјеце са потешкоћама у развоју „Сунце нам је заједничко“ из Требиња броји 130 дјеце и омладине са разним облицима потешкоћа у развоју.