Поводом почетка нове школске године данас је у згради Градске управе организован састанак представника надлежног одјељења Града Требиња и директора требињских основних школа.

По традицији, директорима су уручене свеске за основце свих разреда, као и поклон пакети за ђаке прваке.

Начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић казала је да Градска управа низом програма подршке породици настоји родитељима да олакша спремање ученика за школу.

Уз данашње поклоне, за школарце из социјално угрожених породица, а према евиденцијима из основних школа, Град Требиње је обезбиједио и бесплатне комплете уџбеника са свескама.

Свим ученицима и наставном особљу пожељела је срећан почетак нове школске године.

„Срећна сам што ове године настава почиње у нормалном ритму, што ће првачићи имати прилику да уђу у учионице и упознају своје другаре, да виђају своје учитељице. Надамо се да ће се до краја године ситуација толико нормализовати да ћемо пред крај школске године моћи констатовати да је ова година по свему била – боља и плодоноснија од ове претходне“, казала је Скочајић.

Од је додала да је раније да директорима основних школа одржан састанак на којем су утврђене мјере које би унаприједиле безбједност ученика у саобраћају, а на родитеље је апеловано – да без потребе не праве гужву да прилазима школа.

Директор Основне школе Свети Василије Острошки Милорад Надаждин подсјетио је да ће се, у односу на претходну, ове школске године настава организовати са комплетним одјељењима и часовима у пуном трајању, од 45 минута.

„Маске су обавезне за све наставно особље, за ученике нижих разреда – према процјенама наставника, док старији основци морају да носе маске док усмено одговарају, а уз препоруку да је ипак носе све вријеме наставе“, појаснио је Надаждин.

Школа ће се у погледу епидемиолошких мјера, додаје Надаждин, максимално потрудити да ђацима осигура безбједно окружење, али и додаје да свој дио одговорности имају и родитељи – којима се препоручује да дјецу са било каквим симптомима не шаљу у школу.

 

Радио Требиње