18.06.2024.
Град Требиње и градоначелник Ћурић захваљују Србији на подршци

Град Требиње и градоначелник Мирко Ћурић изражавају дубоку захвалност Републици Србији и њеном Министарству унутрашњих послова на брзом и ефикасном слању хеликоптера за помоћ у гашењу евентуалних пожара током љетне сезоне.

Овај племенити чин наше братске Србије представља непроцјењив допринос не само за Требиње и Републику Српску, већ и за Федерацију БиХ, јер ће хеликоптер бити доступан и за интервенције на територији тог ентитета.

Овим путем још једном наглашавамо да је превенција и заштита грађана и имовине од све чешћих и разорнијих пожара и природних непогода један од приоритета од највеће важности.

У том контексту, не постоји ниједан разлог да се рука помоћи Републике Србије дочекује на овако некоректан начин од стране опозиције у Републици Српској и политичког Сарајева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је као домаћин дочекао министре унутрашњих послова Републике Српске и Србије те одржао састанак с њима у Градској управи.

“Изузетно смо поносни што су договори са Свесрпског сабора брзо почели да се реализују и још смо срећнији што ове иницијативе и акције доносе корист свим грађанима, наравно уз пуно поштовање слова Дејтонског споразума. Наставићемо да градимо још јаче везе са нашом матицом Србијом”, навео је Ћурић.

Овим путем поручујемо да Република Србија, њени представници и држављани Републике Србије у Требињу и Републици Српској нису гости, већ наша браћа и сестре који су увијек добродошли.

Град Требиње и градоначелник Мирко Ћурић срдачно захваљују Републици Србији на несебичној подршци и радују се наставку успјешне сарадње на добробит свих грађана.