26.04.2023.
Град и јавне установе организују акцију уређења града поводом Дана планете Земље

Поштовани суграђани,

Поводом Дана планете Земље, Град Требиње, у сарадњи са ЈУ „Екологија и безбједност“ и Комуналним предузећем, и ове године организује акцију уређења града која ће се одржати 27. априла 2023. године. Окупљање учесника планирано је у 8.00 часова, на платоу код бивше касарне.

Овогодишња акција обухвата уређење јавних површина, дрвореда, садњу цијећа, уређење обале Требишњице, путева, дјечијих игралишта, излетишта као и уклањање нелегалних депонија, а све то у циљу да наш град заблиста пред предстојећу туристичку сезону.

Као и до сада, Град ће и ове године обезбиједити бесплатан одвоз прикупљеног комуналног и кабастог отпада.

Осим Града Требиња, у акцији учествују и надлежне службе: ЈУ „Екологија и безбједност“, Комунално предузеће, Територијално-ватрогасна и спасилачка јединица Требиње, добровољна ватрогасна друштва, Цивилна заштита Хидроелектрана на Требишњици.

Позивамо све грађане, институције, јавне установе, предузећа, школе, омладинске организације, удружења грађана, мјесне заједнице, спортске субјекте, политичке субјекте, власнике пословних простора и заједнице етажних власника, представнике медија да дају свој допринос очувању, заштити и унапређењу животне средине, те самим тим и љепшем изгледу нашег града.

Све потребне информације у вези са начином на који ће се одвијати акција можете сазнати позивом на бесплатан број 121 оперативног центра ЈУ „Екологија и безбједност“ Требиње.

Заједно можемо допринјети здравијој и уређенијој животној средини!