23.05.2023.
Џудиста Божидар Вучуревић на пријему код градоначелника

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличио је данас и пријем за репрезентативаца БиХ Требињца Божидара Вучуревића, који је освојио златну медаљу у конкуренцији до 90 килограма на Европа џудо купу „Источно Сарајево 2023“, који је одржан за викенд на Палама.

Ћурић је изразио захвалност Вучуревићу на постигнутим резултатима и додао да је он најбољи амбасадор Града Требиња.

„Ово је велики успјех и морамо да будемо поносни на Божидара. Надамо се да ће у и наредном периоду да буде што више успјешних спортиста у нашем граду и да се што више дјеце укључе у спортске активности. Божидар је и одличан студент и има визију и планове. Ми као одговорна локална заједница, желимо да кад заврши факултет, да нам се јави и да заједно нађемо најбоље могуће рјешење, да остане у своме граду, јер су нам неопходни успјешни млади људи“, рекао је Ћурић.

Вучуревић је у био најбољи у конкуренцији 35 такмичара из 25 земаља.

„Велико хвала градоначелнику и градској управи на разумјевању и подршци која нам је неопходна како би наступили на турнирима и имали одличне резултате“, навео је Вучуревић.

За Божидара Вучуревића нема предаха, већ овај викенд се такмичи на „Гранд прих“ турниру у Аустрији и очекује најбоље резултате.