Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је примио делегацију из Русије која борави у Требињу и Билећи у оквиру обиљежавања стотину година од доласка Донског кадетског корпуса у Билећу.

Ћурић се захвалио организатору и братском народу на доласку у Требиње, у нади да ће и у наредном периоду бити оваквих и сличних дружења и састанака.

„И те како значајан састанак са циљем да повежемо културу, спорт и привреду и да промовишемо Требиње, Билећу и Херцеговину у Русији. У скорије вријеме очекујемо да туристичке агенције из Русије се повежу са туристичким агенцијама из Републике Српске и да на обострано задовољство ова сарадња буде још чвршћа“, рекао је Ћурић.

Владимир Најдонов, у име руске делегације је изразио захвалност на лијепом дочеку брадске Херцеговине.

„Велико хвала, сигурно долазимо опет у Херцеговину са својим породицама, јер морају да виде како мали народ са великим срцем поштује своју историју и вјеру“, навео је Најдонов.

Делегација из Русије током боравка у Требињу ће посјетити и херцеговачке манастире – Тврдош, Дужи, Херцеговачку Грачаницу, као и Народну библиотеку и Музеј Херцеговине.

Радио Требиње