12.08.2022.
Дани Требишњице 21. августа: Уз трку лађама и скокове, ове године и такмичење у требињској слаги – ПРИЈАВЕ СУ ПОЧЕЛЕ!

Овогодишњи „Дани Требишњице“ биће одржани у недјељу, 21. августа, а осим традиционалних скокова са Каменог моста и трке лађама, биће приређено и такмичење у требињској слаги.

Програм почиње у 16.00 часова трком лађа у мушкој и женској конкуренцији. У обје категорије учествоваће по пет такмичара, с тим да у једној лађи може да буде само један такмичар.

Побједници трке у обје категорије биће награђени поклон боновима.

Одмах након додјеле награда за најбрже у трци лађама, слиједи такмичење у требињској слаги, гдје ће се такмичити тимови од по пет такмичара. Сваки тим који се буде такмичио добиће поклон бон.

Слага ће бити организована са Каменог моста.

И на крају, као шлаг на торту, биће приређени традиционални Скокови са Каменог моста и то у три круга – с тим да у првом кругу учествују сви такмичари, а у другом 10 првопласираних из првог круга и у трећем 7 првопласираних учесника из друго круга.

Максималан број учесника је 15.

За учествовање у скоковима могу се пријавити сви старији од 18 година, а скокови ће се одржати са скакаонице, која ће бити постављена за ову намјену.

Обезбијеђене су награде за прво, друго и треће мјесто и то: за прво мјесто новчана награда од 700,00 КМ и диплома, за друго мјесто новчана награда од 500,00 КМ и диплома и за треће мјесто новчана награда од 350,00 КМ и диплома.

Осим новчаних награда за прва три мјеста, сваки скок, у све три серије, биће награђен са по 50,00 КМ.

Додјела награда биће приређена по завршетку трећег круга скокова.

Жири за слагу и скокове чине три члана. Предсједник жирија је професор Петар Чоловић, а чланови су Желимир Попов-Маги и Дражен Шегрт.

Организатор манифестације „Дани Требишњице“ је Туристичка организација града Требиња уз подршку Града Требиња и Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/.

НАЧИН ПРИЈАВЕ

Попуњавање пријаве за такмичења врши се у Туристичком информативном центру, у улици Јована Дучића бб на корзоу, сваког радног дана и викендом од 8.00 до 21.00 час. Приликом пријаве потребно је да покажете важећи лични документ са фотографијом (лична карта, пасош, возачка дозвола). Пријаве су отворене до 20. августа, до 21.00 час.