10.08.2022.
Ћурић са српским конзулима у Требињу и Бањалуци – Подршка Србије никада већа и значајнија!

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао је данас са генералним конзулом Генералног конзулата Републике Србије у Бањалуци Милошем Вујићем и конзулом у канцеларији Конзулата у Требињу Мирославом Марковићем.

Током састанка, који је одржан у Градској управи, учесници су се сагласили да је комуникација између представника Српске и Србије на највишем нивоу од оснивања Републике Српске, те да је подршка коју Србија пружа Српској и Требињу веома значајна и од немјерљиве вриједности. Као један од примјера те подршке истакнута је и недавна акција гашења пожара у рејонима Бијеле Горе и Поповог поља, гдје су дејствовали и хеликоптери МУП-а Србије.

„Посебно треба истаћи да је Србија, захваљујући подршци предсједника Александра Вучића и Милорада Додика, у Требињу реализовала неколико важних пројеката – изграђен је вртић ‘Србија’, финансирају се радови на уређењу Старог града и Духовног центра ‘Мркоњићи’ у родном селу Светог Василија Острошког и Тврдошког“, навео је градоначелник Мирко Ћурић.

Ћурић, који је са Вујићем и Марковићем обишао вртић „Србија“ и радове на поплочавању улица и санацији зидина Старог града, казао је да ће подршка Србије Требињу и Српској бити  додатно учвршћена кроз изградњу аеродрома у рејону села Талежа, чију ће изградњу финансирати Влада Србије.