15.09.2020.
Бициклисти Милош Бодирога и Петар Спаић на пријему код градоначелника

Градоначелник Мирко Ћурић угостио је данас двојицу требињских бициклиста – Милоша Бодирогу и Петра Спаића, иначе освајачe бројних медаља.

Ћурић је истакао да су ова двојица успјешних младића још један доказ да се у нашем граду треба развијати такмичарски бициклизам, због чега ће Град у наредном периоду пружити punu подршку његовом развоју.

„Град је планирао изградњу бициклистичке стазе до Ластве у дужини од око 20 километара, коју ће моћи да користе спортисти и рекреативци“, навео је Ћурић.

Он је Бодироги и Спаићу честитао на досадашњим успјесима.

Бициклиста Милош Бодирога казао је да га посебно радује што је градоначелник истакао да је опредијељење Градске управе довршетак изградње бициклистике стазе.

„То је једна прелијепа стаза, одлична за наш тренинг али и за такмичења“, навео је Бодирога, који је већ четири године лиценцирани бициклистички такмичар у елит категорији, те освајач бројних медаља.

За Петра Спаић данашњи састанак је доказ да челници Града разумију проблеме бициклиста и вољни су да помогну у њиховом рјешавању.

„То нам је врло важно и хвала градоначелнику на подршци. Требиње има идеалне услове за развој бициклизма, посебно ако узмемо у обзир стазе изнад града које су одличне за тренинге“, рекао је Спаић, који тренутно дијели прво мјесто у бициклистичкој Премијер лиги БиХ.

У Требињу је прошле године почела изградња бициклистичке стазе, а уређено је пет километара – од Мокрих Долова, кроз тунел у Полицама, преко Жељезничког моста, бившом пругом, поред ријеке до Бањеваца.

Наш град је прошле године био и домаћин Балканског првенства у бициклизму.