Записе о херцеговачким винима налазимо у средњем вијеку, а први контингент извезен је преко Трста у Европу 1883. године. О квалитету херцеговачких вина данас свједоче многе медаље које су додијељене на међународним изложбама вина. Најпознатије требињска вина су жилавка, блатина и вранац. Као нова туристичка маршута кроз Требиње пролази Винска цеста Херцеговине дуж које удружени субјекти нуде аутохтона вина, ракију из властите производње те остале традиционалне специјалитете.
У Требињу постоји традиција домаће производње вина, па тако се на подручју града налази велики број мањих винарија, али и оних које данас задовољавају потребе међународног тржишта.
Неки од најпознатијих винских подрума су: Подрум „Вукоје 1982“, Подрум манастира „Тврдош“, Винарија „Анђелић“, Винарија „Петијевић“, Винарија „Секуловић“, Винарија „Поповац“, „Винарија „Берак“…