План управљања животном средином и процјена утицаја на друштво за

Пројекат изградње система за наводњавање на подручју Требињског поља 

                          

                Обавјештава се јавност и заинтересоване стране да ће се Јавна расправа на нацрт Студије: План управљања животном средином и процјена утицаја на друштво за Пројекат изградње система за наводњавање на подручју Требињског поља '' одржати у згради Градске управе Требиње (скупштинска сала) ул. Вука Караџића бр. 2, дана 11. 5. 2017. године (четвртак)  са почетком у 12:30 часова.

                Ријеч је о пројекту којим ће се трајно ријешити проблем наводњавања техничком водом на подручју Требињског поља.

                Увид у предметни документ може се извршити у Центру за дозволе из области предузетништва и грађења, ул. Вука Караџића бр. 1А (Одјељење за просторно уређење Града Требиња) у периоду од 21. априла -  8. маја 2017. године.

                За вријеме јавног увида, заинтересована физичка и правна лица могу да  поднесу примједбе и мишљења на нацрт Студије уписом у књигу, која ће се налазити у просторијама Центра за дозволе из области предузетништва и грађења, и/или поштом на доље наведене адресе, као и електронским путем.

 

Линкови:

  • Град Требиње/Актуелни документи

https://www.trebinje.rs.ba/bs/; i  http://www.trebinje.rs.ba/images/pdf.pdf;

  • Град Требиње/ВИЈЕСТИ

https://www.trebinje.rs.ba/bs/vijesti/1687-plan-upravljanja-%C5%BEivotnom-sredinom-i-procjena-uticaja-na-dru%C5%A1tvo.html;

  • Јединица за координацију пољопривредних пројеката-набавке

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mps/Documents/Plan%20upr.%20ziv.sredinom%20i%20procjena%20uticaja%20na%20drustvo,%20izgradnja%20sis.navodnjavanjaTrebinjsko%20polje-nacrt_449721885.pdf

Одсјек цивилне заштите града Требиња у сарадњи са Републичком управом цивилне заштите, сектор за деминирање „А тим Требиње“ континуирано спроводи акцију уклањања неексплодираних убојних средстава на територији града Требиња. Једна од тих активности спроведена је данас на подручју ширег рејона села Церовац И Радован Ждријело. Пронађена средства су уз примјену свих мјера сигурности неутралисана.

image 0 02 05 65f9c17ae3525922a76a5d42432e8b840de0da958b6228022b3a944451b62c12 V

Моле се, грађани града Требиња који посједују минско експлозивна средства или иста пронађу одбачена у природи да иста не дирају, и пријаве на бројеве телефона 121 или 122.

image 0 02 05 582fade01e6bb48a0e14ef6eae28d49086a7f884ef7234eb55ff03fb5b441c08 V

Одсјек цивилне заштите Града Требиња

Влада РС, односно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, на основу усвојене "Стратегије развоја противградне заштите РС" поставило је циљ да модернизује и прошири систем противградне заштите на цијелом подручју РС.

Тим поводом јуче је градоначелник Требиња Лука Петровић примио у посјету директора Противградне превентиве РС Тихомира Дејановића. Договорено је да у што краћем року оснује и започне изградња Регионалног центра за противградну превентиву у Требињу и успостави противградна заштита у регији Херцеговине, укључујући и општине Калиновик и Фоча. На састанку је договорена и локација за изградњу Регионалног центра у зони Дражин Дола.

У организацији Одјељења за стамбено комуналне послове Града Требиња и Центра за одрживи развој и екологију ЦОРИЕ, почело је обиљежавање Дана планете земље. На градском тргу наши најмлађи суграђани су уз пригодан едукативно - забавни програм указали на еколошке проблеме. У програму су учествовала дјеца из Основне школе „Вук Караџић“ и из вртића „Наша радост“ и „Цицибан“.

„ Као Одјељење које је надлежно за одржавање зеленила и зелених површина у нашем граду, жељели смо подстаћи дјецу да најранијег узраста развијају еколошку свијест“, каже Јања Ћапин, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове.

Сарадња између Центра за одрживи развој и екологију и Одјељења за стамбено-комуналне пословеје постала традиционална, а већ 6 година у програмима обиљежавања Дана планете земље учествују ученици основних школа и вртића из Требиња.

„ЦОРИЕ има превасходно циљ очување природе, те је свака активност на развијању и подизању правилне еколошке свијести и савјести итекако значајна. Посебно нам је драго да у овој активности учествују наши најмлађи суграђани, јер је заиста јако битно да они од најранијег узраста, кроз еколошко васпитање  и образовање, на вријеме постану еколошки освијешћени“ рекао је Александар Вукановић, предсједник ове организације.

Данашњи програм је прва од планираних активности у седмици обиљежавања Дана планете земље.

Организатори сутра најављују садњу зеленила у дворишту Казнено-поправног завода у Требињу.

Страна 1 од 78